Det blev en riktig höjdarstart på födelsedagen.

Födelsedagen skulle ju som tidigare skrivet inledas med herrbesök i form av hantverkare.
Dessa tu skulle egentligen anlänt redan under måndagen men uteblev av någon anledning.
Den anledningen brukar man ju oftast bara översätta: Hantverkare...följt av en huvudskakning och en suck.
Så även denna gång. De är ju ett opålitligt släkte.
Jag hade ju tom ringt och försäkrat mig om att de mottagit mina hemnycklar som redan i våras lämnades till områdets förening. 
- Ja jo vi har fått massa nycklar från styrelsen så det är inga problem, svarade en morgontrött ventilationskontrolls-/ sotarstämma.
- Vad bra. Jag ville bara försäkra mig om att det inte fallit mellan stolarna, svarade jag med kontrollbehovs- / neurosstämma.
Så jag lämnade en nystädad lägenhet i måndags morse och återvände till en nystädad och tillika obesökt lägenhet på kvällen.
Så födelsedagsmorgonen. Tunga steg i trapphuset. Skrockande mansröster....
Hurra, nu kommer de! gladdes jag ungefär som om de vore föräldrarna som förberedde tårtljusen utanför sovrumsdörren när man var barn. Jag gläntade på dörren och möttes av två unga herrar som genast deklarerade: - Vi kunde inte gå in till dig igår eftersom vi inte fått dina nycklar.
Är det ett jävla skämt? tänkte jag innan jag svarade: Är det ett jävla skämt, eller?
Men det var det givetvis inte. Nej för nånstans i ledet av nyckelhantering har nån tappat bort mina nycklar.
Två frågor dök genast upp i mitt huvud.
1) Vem är den skyldige pajasen?
2) Jag lämnad nycklarna i maj, hur länge har de varit försvunna?
Lite stressad och mycket arg ringde jag ordförande som talade om att han vidarebefodrat alla nycklar till en "E" som i sin tur skulle lämna dem till hantverkarna.
E dök upp i trapphuset inom loppet av tio minuter och visade sig vara en odugling utan vetskap om vare sig tid eller rum.
Inga nycklar i sikte.
12 lägenheter, 10 nycklar. Jaha, har de tappat bort fler? Nej, inte alls. En granne hade valt att lämna hemmet helt olåst.
Vidare berättade de att en annan dagen innan ringt upp dem på  kvällen eftersom denne gett iväg två nycklar och därför insett vid hemkomsten att han inte hade några själv och var utelåst.
Om det finns två så kompletta idioter i ett hus, varför är det då min lägenhet som pajar hela upplägget?
Sist denna ventilationskontroll genomfördes, släppte min grannes pappa in gubbarna i min lägenhet så arbetet kunde genomföras.
Efter en vecka fick jag brevet som talade om att kontrollen av föreningens ventilaton gick om intet då de inte hade tillgång till alla lägenheter.
Ännu en gång muttrade jag något om idioter och odågor, tills jag fick reda på att mitt hem var den felande länken. Varför? Jo, för att de glömt att anteckna mina resultat och därför fanns inte mitt hem.
Fullkomligt strålande!
Och så nu detta.
Hur löstes då det här?
Jo, jag fick hämta mina extranycklar hos mor, åka hem och vakna betydligt många fler timmar än vanligt för att kunna gå hemifrån 07 när de åter knackade på. Därefter satt jag på jobbet två timmar innan arbetspasset började.
Turligt nog kommer det upprepas imorrn då nästa gäng kommer för att spola rören, men då har jag en ännu längre lucka att fylla eftersom jag börjar senare då.
Yeay!
Det som kan tyckas orättvist i sammanhanget är att jag är så oerhört mån om att göra rätt för att inte orsaka förseningar eller annat mankemang för andra.
Det är bara att inse. Jag får själv bli en odugling. En "fuck it, i dont care"- person. Då kommer jag med största sannolikhet lyckas med vad jag än avstår att ta mig för.