I kölvattnet av Paradise Hotel...nu kan inte ens "mycket kända personer" shoppa ostört.

Föreställ dig att en "mycket känd person", eller snarare "en mycket känd persons" barn ska ut och köpa julklappar. (Ja, även mycket kända personer gör faktiskt det)
Då föredrar de med största sannolikhet att göra det i lokaler som sedan länge kan kategoriseras som "fristäder". Alltså där övriga besökare har hyfs nog att låtsas som att de mycket kända personerna inte finns. 
Nk var en sådan fristad...med betoning på var alltså. 
 
Nu ska inte jag låta som någon gammal stofil och skrocka om hur allt var bättre förr, men vissa saker var faktiskt det. Som det där med att respektera andras intigritet och privatliv tex. Det sköttes bättre förr.
Precis som med alla förändringar sker det gradvis och således sker förändringen sist där konservatismen är som starkast.
Och nu har alltså förändringens vindar svept ända in i det gamla anrika varuhuset NK.
Helt ogenerat sätter folk upp mobilkameran i ansiktet på strosande kända personer, och tom på "mycket kända personer". 
Nu för tiden kan man, utöver historiens vingslag, även höra hur någon i varuhuset tjuter:
-Alltså OMG...jag dööööööör! när ett känt ansikte dyker upp. ( OMG är förkortning av Oh my God och är den nya tidens hippa människors sätt att uttrycka omåttlig överraskning.) 
Dessa kända människors ansikten skiner mycket sällan ikapp med beundrarnas eftersom syftet med besöket är att så anonymt som möjligt kunna genomföra sina shoppingbestyr.
Hade avsikten med besöket varit av annan art hade de förmodligen gått ärevarv i gallerian på andra sidan gatan.
 
Kanske är det i kölvattnet av att katten släpat in såväl halvklädda (läs: halvnakna) dokusåpa-kändisar som poserar ihop med tonåringar som pojkband med tusentals skrikande småflickor i huset, som denna totalt respektlösa nya företeelse fått fäste? Kanske var det det som utlöste det hela, vad vet jag, men det är inte en helt lösryckt tanke.
Jag skäms å andras vägnar när detta sker eftersom de helt uppenbart inte har vett att göra det själva.
Så när en mindre blyg tjej i 25årsåldern flaxade fram till "en mycket känd persons" julklappshandlande barn och bad om att få ta en selfie ihop,och hen vänligt men mycket bestämt svarade nej, jublade jag inombords:" OMG, bra jobbat!!" ( och heja monarkin! )
Var sak har sin tid och plats, punkt.