Goda råd inför nästa fest, hur man undviker att få på truten av en snut tex.

Knappt hade blåmärkena från den senaste festen lagt sig innan det var dags att ådra sig nya festskador.
Ingen fest utan blessyrer, man blir ju alltid lite kantstött efter ett kalas. Dessa skador kan yttra sig på olika sätt men gemensamt för dem alla är att de uppstår under märkliga omständigheter.
En liten sammanställning av de två senaste tillfällena kan hjälpa er att vara lite extra vaksamma nästa gång och lära er av mina misstag.

* Undvik situationer som leder till skuggboxning med Säpo-vakter. Inte ens den mest slipade polis kan bedöma avståndet korrekt med för många glas innanför västen. Att få på käften av Säpo kan både vara chockerande och smärtsamt.

* Om möjligt, ha ögon i nacken! Detta kan vara mycket användbart när Säpo oannonserat återkommer för rond 2 genom att snärta en tvinnad kökshandduk över din bakdel. Fördelaktigt syns denna skada mindre då man sällan exponerar denna kroppsdel för omvärlden, men känns dessto mer.

* Innan du kastar dig ut på golvet med en dansant präst, se till att avlägsna dina alltför höga klackar för att minimera risken för fallolyckor.

* Vid tillfällen man dansar på en buss bör man innan försäkrat sig om att handtag av något slag finns att tillgå. Vid tvära inbromsningar har det visat sig olämpligt att enbart hålla i grannen. Se gärna till att även de som dansar bakom dig har tillgång till dessa.

* Hur trevlig gossen brevid dig än verkar, låt honom inte nafsa dig på armarna. Detta beteende har visat sig vara inkörsporten för den mer aggressiva formen, hetstuggandet.

Sist men inte minst för din omgivnings skull:

* Sondera terrängen och försäkra dig om tillräckligt svängrum innan du ger dig i kast med eventuella strippstänger.