Kräftskivan, ett stycke stolt tradition.

 
Tiden är äntligen inne.
Medan vissa just genomlidigt ramadan eller fastat genom att avstå allt som kommer från djurriket så har vi andra valt en helt annan väg..
Vi äter hela, döda djur.
Vi sliter dem bestialiskt i stycken, gräver ur deras hjärnor och suger ur deras stjärtar. Det är ju så trevligt!
Äntligen flockas vi runt långborden som pyntats med brinnande lyktor, färgglada servetter, serpentiner och dignande fat av djur som vi kokat levande. Det är ju så trevligt!
Vi iklär oss lite lagom fjantiga hattar av papp och fäster haklappar på våra vuxna kroppar och skrålar ikapp till visor som ingen kan texten till, bara för att belönas med den lilla nubben på ett snöre i halsen.
Och den som inte helan tar han heller inte halvan får....och kan lika gärna avlägsna sig från sällskapet på en gång. Nu ska vi ha trevligt, då dricker vi sprit, PUNKT!
Inga torrbollar i världen ska få förstöra vår kväll genom nykterhet och sådant trams.
Vi äter och äter, knäcker, bänder, vrider, skvätter, luktar illa men blir aldrig mätta. Bara fullare på annat vis.
Men vi gör det tillsammans,så vem kan komma och säga att vi svenskar inte har några riktiga traditioner?! Bahh...
 

Med ålder kommer visdom... och en himla massa Noll koll.

Under en trevlig shoppingtur i en av de större klädkedjornas butiker ( möjligen främst riktad mot tjejer under 30) hittade jag en förtjusande kreation. Dessvärre fanns inte min storlek kvar så jag stegade fram till en käck liten bodbetjänt.
- Hej, har ni möjligtvis den här toppen i storlek X?
-Ehhhh....du menar klänning?
-Vad?
- Ja alltså, det är en klänning du håller i, men visst jag kan kolla.
 
Hmpf, jaha, där fick hon näsan i vädret och blev jäääkligt nöjd med att kunna tillrättavisa.
Nåja, hon återkom iaf med en klänning i min storlek, men med denna nya insikt i bagaget kunde jag inte längre förmå mig att köpa den. Hur kort kan ett plagg vara och fortfarande kallas klänning?
Plötsligt förstod jag att jag har en hel drös klänningar där hemma som inte blivit burna korrekt.
Jag kan knappast påstå att mina shorts/ kjols/ klännings/ tröjlängder har varit särskilt modesta genom åren, kanske till och med opassande i unga år...men det här!
 
Eller försöker jag vrida på verkligheten nu?
För någonstans mellan 25 och 30, man märker det inte när det sker utan det kommer smygande, så blir man mer och mer obekväm i det här med hudvisande. Man tycker helt enkelt inte att det är lämpligt.
Några snabba exempel:
 
* Sola topless bland folk är inte alls att tänka på. Det är det bara en viss typ av damer som gör.
* Sola i string.  Det är det bara en viss typ av damer som gör.
* Äta middag på hotellrestauranten iklädd badkläder. Det är det bara en viss typ av damer som gör.
* Riskera att troskanten syns i sittande position.  Det är det bara en viss typ av damer som gör.
* Bära tröjor som visar magen....hmmm, detta händer faktiskt stundom fortfarande så jag kanske är just den där typen av dam i alla fall.
 
fotnot: mina redan införskaffade "klänningar" kommer jag även i fortsättningen stolt bära upp med nån typ av byxa under.
 
 
 
 

Men hörrni, nu är det hög tid att jag drar igång igen tycker jag!

Hohoho! Nu så här efter semestertider har jag det stora nöjet att presentera min nya sida! Ja, ni som känner mig vet att det antagligen har tagit 2 månader för mig att lyckas prestera detta. Men nu är jag  alltså klar. ( Hurra)
Det har framförts vissa klagomål att min tidigare sida var för rosa, vilket för mig låter som nåt ouppnåligt, men visst alla gråa trista karlar som påpekat detta, här kommer en stilren design. Well, jag ville inte göra avkall på all färg och vad kan passa bättre än lite fjäderboa.
Annars är allt som vanligt. Ni kommer få följa mitt glamorösa liv i sus och dus, lyx och flärd...yeah, right! Här presenteras inget annat än den osminkade krassa sanningen. Som vanligt kommer jag lotsa er genom djungeln av tveksamma figurer, ogenerat klampa runt på ömma tår, lämna samhällsgranskande rapporter (hmm) och delge er funderingar kring vad som händer i min otroligt spännande vardag. 
Håll i hatten, så får vi med spänd förväntan se vad hösten bär i sitt sköte.
Ps. Ni smygare som sitter hemma och "gillar" i hemlighet, kom ut ur garderoben och tryck nu på knappen istället!
Tyvärr har jag ingen "ogilla-knapp så ni som upprörs får helt enkelt skriva nåt argt eller låta bli att läsa :)