"MODEBLOGGERSKAN"-född ur en krossad dröm

Många flickor drömmer i unga år om att bli stjärnor och kanske framför allt modeller. För många kan fallet bli hårt när beskedet kommer att färdigheterna inte räcker till.  Det kan tex handla om för höga pannor eller avsaknaden av halsar. Vissa fortsätter då att kämpa medan andra inser att det faktiskt aldrig kommer bli av. Men så kom BLOGGEN och plötsligt fann de som, av en eller annan anledning aldrig nådde fram, ett kryphål. Genom detta forum poserar de numera till höger och vänster i såväl press som TV med förevändning att de ska lära oss andra vad som är snyggt och inte. På nåt sätt fick deras saga ett lyckligt slut och de sina mittuppslag om än iklädda för stora mantlar.
Inspirerad av dessa damer vill jag nu lämna mitt bidrag till vinter/vårmodet -12.


sockar funkar i alla sammanhang, under långpromenaden, till middagsbjudningen och varför inte som accessoar till partyklänningen.
        
SOCKAR: Passar i alla sammanhang. Till vardags, middagsbjudningen eller varför inte som accessoar till partyblåsan.
FJÄDERBOAN: Lämpar sig bäst under perioden 4 feb-10 mars.
SKORNA: Bara de glittrar så!HATTEN: Du är alltid "klädd" i en hatt. Var dock vaksam på din kropphållning. Rak rygg är ett måste annars kan det lätt luta åt clown-hållet.SCHLAGERÄRMARNA: Passar bäst när det friskar i!


SIST MEN INTE MINST:

:

ETT PAR REDIGA KÄNGOR SÅ DU KOMMER HEM I ETT STYCKE!

Vitaminintolerant?

Har just varit och handlat efter att ha konstaterat att jag inte hade NÅN mat hemma. När jag nu packade upp mina varor och öppnade frysen såg jag åter igen den överfulla översta lådan. Ni vet den där som man förvarar det nyttigaste i,grönsaker .  Hos mig är just den lådan alltid full. Inte för att den ständigt fylls på utan för att jag aldrig öppnar den. Gång på gång anser jag att hemmet är helt tömt på mat,trots en vitaminbombad låda som bara väntar på att få möta ljuset. Uppenbarligen blandar jag hellre en proteindrink till middag än att koka broccoli. Men jag gör mina tappra försök,trots att vi alla vet att grönsaker lämpar sig bäst på hamburgare och till tacos. De tappra försöken stannar just vid inhandling för när jag i perioder gett mig den på att gnaga grönt mår jag vansinnigt dåligt i flera dagar. Kan det möjligen vara så att frukt och grönt inte är till för alla? Om nu folk inte tål laktos eller gluten så kanske jag helt enkelt inte tål vitaminer. Japp,så måste det förstås vara. Lika bra att jag går och hämtar min Nogger på en gång.

  

Pompösa gubbtjyvar brädas av gemene man

Jag jobbar sedan 11 år tillbaka på kafe' och märker ett tydligt förfall gällande vett och etikett. Ska redan nu understryka att de allra flesta gäster är helt magiska,men så har vi den här växande gruppen av rent oskick som sprider sig likt en cancersvulst. En sådan enkel sak som ett hej tycks för många vara helt främmande. Varje morgon kvittrar jag ett god morgon till VARJE gäst som kommer in. När man då möts av enbart ett:" En latte." blir man ju till en början lite paff,men så upprepar jag sturskt mitt God morgon och får då oftast ett skamset Hej! tillbaka.( Ni ska inte tro att jag låter dem komma undan,ett hej SKA jag ha.) I vilka andra sammanhang nonchalerar man en hälsning? Mycket märkligt. Folk lär ju inte knalla in på bankkontoret utan att hälsa,näpp då ska det skakas hand.
Sen har vi det här med MOBILER. Den värsta kombon är givetvis utebliven hälsning och mobilsamtal. Har folk lämnat hyfset kvar på huvudkudden när de går till jobbet? Eller glömmer de att det faktiskt är en verklig människa som står där bakom kassan? Mitt knep i denna sits är att helt enkelt att fortsätta ställa de frågor jag behöver,om än nååågot högre. Oftast blir de då generade och avslutar samtalet,men det händer trot eller ej att man blir HYSCHAD. Där går f*n min gräns.
Förr om åren var det enbart pompösa gubbar som trängde sig förbi hela kön och sa -Du,jag har bråttom! Kan du bara fixa en kaffe till mig lite raskt. Men nu har det alltså spridit sig ner i leden. Då undrar jag följande: Varför planerar ni inte er tid bättre? Varför förstår ni inte att ni inte har tid att köpa frukost idag? Vad får er om möjligt att tro att just er tid är viktigare än de andras i kön? 
Jag har en bekant, Matte,som bott på gatan i 27 år och brukar hänga utanför jobbet. När jag tar morgonkaffet knäcker han dagens första bira och vi vinkar glatt till varandra. Vill gärna knyta ihop säcken med att citera honom.
"MAN KOMMER LÅNGT MED TAKT OCH GOD TON,DE ANDRA KAN DRA ÅT HELVETE"

Simpla men ack så goda råd till män som nätdejtar. Ett potpurri av fatala misstag!l

Det kan vara nog så svårt att promota sig själv på bästa sätt i sådana forum som nätdejting. Folk söker ju i de flesta fall en seriös relation och det är lätt att bara bläddra förbi ointressanta profiler som lämnar övrigt att önska. Nu tänkte jag ändå hjälpa till lite på traven så ni kanske lyckas lite bättre  i alla fall.

* Var vaksam på ditt val av användarnamn. Namn så som Herr Batong,Hard Long,Farbror Melker och 25centimeter kan för många verka stötande och lämpar sig antagligen bättre i andra forum. Namn som går åt ytterligheter i motsatt riktning,tex Älskarattkramas,Ensam,GulligNalle har också en avskräckande effekt.

* Om du fattar tycke och väljer att mejla till en tjej,vänta då längre än 2 timmar innan du skickar hatbrev till henne igen pga uteblivet svar.

* Undvik brev av typen:" Ser dig där du sover med ett leende på läpparna,sträcker mig fram och kysser din nakna hals." Man kan lätt få känslan av det ligger nåt i det du säger och risken för besöksförbud begränsar dina chanser att träffa någon.

* Var sanningsenlig. Vid eventuellt möte är det svårt att övertyga att dina 170cm verkligen är 178.

* Om du är 20 år äldre än personen önskar, är chanserna antagligen obefintliga att du lyckas skriva något som ändå väcker intresset.

* Tillvägagångsätt tagna ur The game lämpar sig inte i skrift. Skickar du ett mejl där du sågar tjejen vid fotknölarna och skriver henne på näsan för att sedan avrunda med ett:Kanske vi ses i kväll!,kommer du med stor sannolikhet uppfattas som mycket labil.

* Inte heller mejl som talar om att ovetenskapliga beräkningar pekar på att mottagaren är sjukt snygg naken leder till en djupare dialog.

* Sist men inte minst, skriv ALDRIG : hej! Du ser ut som nån man vill skaffa barn med.

Hoppas denna lilla guide kan hjälpa er att undvika fallgropar!