Kära gäst, vänligen håll din tarmstatus för dig själv

- Oj, du låter lite krasslig, sade jag till en av morgongästerna. Mest för att vara lite artig och visa empati vid eventuell förkylning.
- Ja, jag vet inte vad det är, om det är pollen kanske, replikerade gästen, en kvinnlig revisor i 50-årsåldern.
- Det kan ju vara värt att kolla upp, fortsatte jag medömkande.
- Jo, jag har så väldigt mycket slem i halsen, informerade hon vidare.
Ditt fruktansvärda äckel, tänkte jag.
 
Jag är otroligt känslig för sådan information och har mig veterligen aldrig efterfrågat sådana detaljer, trots det verkar folk ha för vana att delge mig den typen av data.
 
- Hmm, oj oj vad ska jag beställa? Ni har ju så mycket att välja på. Jag vill ha nån kall dryck.
- Kanske en yoghurtsmoothie skulle passa? tipsar jag.
- Nej, det går inte. Jag kan inte dricka laktos, då blir jag så lös i magen.
Why God, why!? Varför tillåter du människor utan spärrar gå runt på gator och torg på detta vis?!
- Japp, jag tror vi stannar där, markerar jag, jag behöver absolut inte veta mer.
Om man nu så innerligt vill tala om varför man inte kan/ vill äta något, låt det då stanna vid allergi. Hur denna allergi yttrar sig kan jag mycket väl föreställa mig om jag skulle vilja.
 
Det är onekligen ett bekymmer, då jag själv närsomhelst faktiskt kan kasta upp när jag hör sånt här.
Folk verkar tvärtemot tycka att det ligger något charmigt i att dela med sig av sina tarmstatusar, som om det vore något slags kärleksbevis. - hör du hur mycket jag litar på dig. Jag har kommit dig så nära att alla gränser suddats ut och jag vill anförtro dig allt, tarmtillstånd och slemhinnor, ja exakt allt.
Gubbar som säger att "nej,apelsinjuice, det går inte att dricka för då måste de rusa till muggen stup i kvarten. Det binder inte vätskan direkt",  och avrundar med en liten blinkning med ena ögat, som om det skedde i samförstånd, en liten hemlis oss emellan.
Nej nej nej ditt satans obehag, det finns absolut ingenting som gör att jag någonsin skulle besvara den blinkningen. Håll din skit där den hör hemma istället, inom dig med andra ord.
 
Vad i hela fridens namn är det som får folk att tro att jag vill veta detta?!
Hur skulle det vara om vi vände på det?
Gästen kommer in, frågar plikttroget hur det står till och istället för att använda mig av det grundläggande hyfs mina föräldrar lärt mig svarar jag:
- Det är inte alls bra. Drog två snabba espresso och blev sjukt risig i kistan, nu måste jag baja konstant och har rännskita, dessutom är jag jäkligt snorig, det bara rinner överallt, hela tiden. Själv då? Ska det vara en muffin eller nöjer du dig med kaffet?
 
 

Vägen till den perfekta bondbrännan. 7 enkla steg till solkysst redneck.

Vem har inte drömt om att få en alldeles egen perfekt bondbränna?
Med skarpa kanter och tydliga linjer, som visar att du har råd att spendera långa stunder i solen.
Helt unikt för denna blogg bjuder jag nu på de bästa knepen.
  1. Genomgå ett plastikkirurgiskt ingrepp på överkroppen.(= axlar/bröstkorg.)
  2. Se till att välja metod som orsakar känslig hud som ej får utsättas för sol.
  3. Var trots detta oförmögen att motstå impulsen att lapa sol så fort tillfälle ges.
  4. Var dock vaksam och täck känsliga områden med textil. (= t-shirt)
  5. Var konsekvent, frångå aldrig den ursprungliga ärmlängden.
  6. Ge inte upp. Ju fler minuter i solen desto starkare rand.
  7. För extra effektfullt resultat, bär även sjal runt halsen. På så sätt undviker du kragranden men får istället en härlig chock-kontrast mellan käklinje och hals.
Se till att sätta igång i tid, börja nu så garanterar jag komplett solkysst redneck-look lagom till midsommar!
 

ESC-finalen. Sverige levererar storstilat.

Nu är det över.
Malmös gator sopas rena från konfetti och fjädrar. Sverige lättar några millimeter när ca 70 000 turister lämnar landet efter en glittrande vecka.
Och inte behöver vi skämmas för oss inte, de enda tekniska missarna skedde mig veterligen i eftersnacket då producentens instruktioner överröstade de talande i studion.
En förinspelad Zlatan hälsade Europa välkomna till hans hemstad till tonerna av Björn, Benny och Avicci.
Alla artister tågade in på den mycket omtalade och hyllade bron som löpte över publikhavet.
Petra Mede kändes på topp och trots min något avoga inställning till henne som programledare, kan jag inte annat än att lyfta på hatten.
 
Ingenting var givet inför denna finalkväll och även om Danmark uttalats som favorit kändes det inte som en självklarhet att de skulle stå som segrare.
I mitt tycke höjde alla tävlande bidrag ribban denna kväll och det kändes länge som det skulle bli en strid på kniven. Det visades inte minst i den något spretiga röstningen där Grekland till en början länge nosade på guldplatsen. Det skulle ha varit mycket intressant att se hur de hade hanterat en seger. Kanske hade de fortsatt på inslagen väg och hållit finalen i ett köpcenter invid en rulltrappa, precis som de gjorde i deras uttagningar i fjol. Det skulle ju vara glamouröst.
 
I greenroom stissade en överspänd och i manuskorten konstant läsande Eric Saade.Skämskudden kunde inte skydda mig tillräckligt snabbt och Eric får nog ses som SVT:s enda miss i produktionen.
Vem som ansåg det var på sin plats att tilltala Danmarks sångerska Emmelie de Forest med #beautifulgirl och Petra Mede med #MILF är mycket oklart. Men jag hoppas Eric håller sig till sång och dans fortsättningvis.
 
Petra Mede ledde ett smått briljant nummer som i detalj beskrev oss svenskar. Detta nummer innehöll såväl Carola i egen hög person och kvällens andra homo-kyss då två män vigdes på scen. Huruvida denna fick folk att trilla ur de Europeiska sofforna vet vi inte men två män som pussas ses ändå som banbrytande i såna här sammanhang. Heja Sverige!
 
Loreen genomförde ett fullkomligt magiskt framträdande iförd växelvis fjäderskrud och släp. Hennes nummer avslutades högt upp i luften på en upphöjd scen till tonerna av Euphoria. I och med detta bevisades även att ingen annan artist överhuvudtaget nådde hennes nivå denna kväll .
 
Robin Stjernberg hade ändrat såväl framträdande som kläder, dessvärre till det sämre i båda fallen. Tycker ändå han gjorde bra ifrån sig och borde nog kunnat få en bättre placering än den fjortonde han tillslut hamnade på.
Några andra som också borde förtjänat bättre placeringar var Finland och Irland som hamnde 24  respektive 26 och sista plats. Detta skulle kunna benämnas som kvällens skrällar då båda tidigare varit  topp-tippade.
Att Christer Björkman mest såg Robin som birollsinnehavare blev tydligt i eftersnacket då Christer sattes bredvid honom, klappade honom på axeln och sedan nonchalerade denna unga talang för att istället enbart tala om sina egna prestationer som spindel i detta enorma ESC-nät.
 
Både Yohio, i egenskap av röstpresentatör för Sverige, och den i Köpenhamn placerade SVT-reportern hejade / lämnade över till Stockholm vilket återigen visar på det ologiska att tävlingen faktiskt hölls i Malmö.
Vart vinnarlandet väljer att hålla finalen blir spännande att se, Köpenhamn eller Odense, vad tror ni?
 
 
 
 

ESC semifinal 1

Det blev en rysare. Jag höll på att missa inledningen av denna premiärkväll.
Jag satt nämligen fast i ett styrelsemöte, som verkade ändlöst och inte alls så snabbt avklarat som jag trott.
Hursomhelst reste jag mig slutligen upp och gick efter den något oförskämda frågan om vi möjligtvis kunde skynda på lite eller hoppa över några punkter på dagordningen.
20.57 satte jag på tv:n och kunde pusta ut. Dock bröts magin redan efter några minuter eftersom programmet inleddes med...Japp, Loreen och barnkören, igen! Inte heller till ESC-premiären tyckte de det var nödvändigt att klä upp barnen. Såklart, det är ju bara 100 miljoner tittare, inget att göra sig till för...
En mycket T.E.A.T.R.A.L.I.S.K Petra Mede välkomnade sedan Europa till Malmö och de tävlande bidragen avlöste varandra utan några tekniska mankemang.
Poängskala 1-10.
 
Österrike: Men inte har man väl jeans i en ESC- semi?! Dock ett plus för schlagerärm och fläkt. En alldeles för mesig låt!
4 p
 
Estland: En estländsk Sonja Aldén. Sjöng på modersmål så jag förstod inte ett smack, annat än att det var vackert! En vacker ballad.
7 p
 
Slovenien: Dansarna bar suspekta masker, och det förekom både glitter och lack. Sången började lite svajigt och blev sämre ju längre tiden gick... Men, jag måste ju säga att trots detta  gillade jag den här!! Dansa dansa...
8 p
 
Kroatien: Jo visst, väldigt stämningsfullt, men kanske på en julkonsert. Boooring! 
4 p
 
Danmark:  Levererar!!! Trummor, flöjt och en trollunge på scen. Skön och pampig scenshow. Dock något enformig låt.
9 p
 
Ryssland: Bjuder på något yngre förmåga i år.  Låten växer från en tvåa till en sexa. De fick riktigt snygg hjälp av ljusspel från publiken.
6 p
 
Ukraina:  Tösen blev inburen av en jätte. Jag tror han hette Igor och var 2.43 cm lång. Väntar med spänning på vem som presenterar en dvärg i sitt intro!
Sångerskan var vacker som en dag men inte låten. Men har man jättar på scenen ( tolkningen är fri, Igor och kvinnliga attribut) så går man vidare till final ändå.
4 p
 
Nederländerna: Heter man Anouk räcker det tydligen att stå rätt upp och ned i svarta kläder och pastellblått nagellack i ESC, men jag är inte helt nöjd även om det var vackert.
5 p
 
Montenegro: Rappade i rymddräkter, och de hade slopat de för vinden fria brösten. Skratta eller gråta till detta bidrag är oklart men jag gillade ändå tjejens sång.
2 p
 
Litauen:  Ja, här blev det tydligen kvällens kisspaus.
3 p
 
Vitryssland: Nämen, Perrellis klänning från -10? Följde den också med när den svenska PR-byrån droppade nallebjörnar över Vitryssland? Otippat. Jag erkänner, jag kommer dansa till det här men det är sjukt dåligt!
3 p
 
Moldavien: Fantastisk kreation, från krage till kjol! Bjuder på en härlig show med ett underbart ljusskådespel över kjolstyget, i dubbel bemärkelse! Dock glömde jag lyssna pga av detta men det var en trivsam låt.
6 p
 
Irland: "Tatuerade" män i bara överkroppar räcker långt för mig och låten är också bra. Den gör sig dessvärre betydligt bättre i videon. Denna låt vaknade jag med i huvudet i morse.
8 p
 
Cypern: Jösses, är hon naken? Nop, men det var nästan en nakenchock på gång. Vacker sång, vacker tös men inte tusan slår den fjolårets La La Love! Svajigt på slutet är en underdrift.
5 p
 
Belgien: Gränsen mellan intensiv blick och jävligt psykig blick kan ibland vara hårfin. Här gick det överstyr, men det tränar han bort till finalen. LIKE LIKE
8 p
 
Serbien: Det här är under all kritik! Det är så fel ur alla perspektiv. Tre unga tjejer utklädda till dockor/ små barn som konstant utför sexiga rörelser och gester. Smaklöst och perverst!
Blir utan poäng.
0 p

På det hela taget slutade semi 1 väl. Tre av mina fyra storfavoriter till final, och Serbien behöver vi inte se mer.
Huruvida Petra Medes ironiska framtoning mottas och förstås i övriga Europa återstår att se, det bådar inte gott enligt mig i alla fall!
Ps, ett tack till Lynda Woodruff som åter satte lite guldkant på en schlagerkväll, Yuck-ass- jarvi....I LOVE!