Utelåst, nödig och i sällskap av hantverkare.

Egentligen skulle jag skriva om hur jag likt en yster kalv på grönbete promenerade genom ett Stockholm som visade upp sig från sin bästa sida. Men det blev en tvärvändning!!!

Promenaden avbröts av att hantverkaren ringde och meddelade att han skulle vara hos mig redan om 30 minuter, alltså mer än en timme före avsatt tid. Denna hantverkare stod inte i så hög kurs då han avbokade gårdagens möte, 20 minuter EFTER avsatt tid. Men men , jag insåg att jag inte skulle hinna gå hela vägen hem och fick hoppa på tåget.

 

Kanon, väl på min gata upptäckte jag till min glädje att jag skulle hinna gå på damernas innan han hann fram. Har man promenerat i 1,5 timme kan det mycket väl vara på sin plats.

Jag rusade upp för trapporna och låste upp överlåset. Sen sket det sig, inte bokstavligen, men underlåset gick inte att rubba!!

Fan fan fan, jag måste ju på toa!

Detta lås sitter i en dörr som jag fick installerad för ett år sen till en nätt summa av 25 000 kr därför fanns det inte i min tankevärld att detta skulle kunna bugga ur redan, men tydligen.

 

Telefonen ringer, hantverkaren är på plats. Jag förklarar sammanbitet vad som hänt och han ger sig i kast med låset. Han vrider, jag vrider, han bänder, lyfter, bankar... det rubbas inte en tum.

 

Smått panikartat ringer jag ordförande i föreningen som vänligt skickar nummer till en låssmed.

 

-Nej, du vet att vi kan inte hjälpa dig. Det är inte en lämplig tid, du får ringa nåt journummer.

Jag bad om ursäkt för min illa valda tidpunkt av utelåsning och lade på luren.

Ringde nästa nummer.

-Jorå satte...vi kan nog komma om en dryg timme. Ska kolla vad det kommer kosta bara. Jo, det kommer gå på 3-4000. Du betalar direkt med kort eller kontant.

Ungefär där försvann marken under mina fötter. Vad ska man säga? Jag måste ju in förr eller senare. Men här står jag med en hantverkare som ska ge offert på ett jobb som jag desperat försöker få ner priset på, då är det inte på sin plats att behöva hosta upp 4 papp till bara så där( men det är det sällan).

Med gråten i halsen lägger jag på, säger till hantverkaren att vi kanske kan boka en tid i morgon istället och famlar i min minnesbank om någon granne är hemma så här dags och kan låna ut en toalett.

 

Då sker ett mirakel.....

 

Hantverkaren får upp låset!!!

 

Behöver jag förklara den lättnaden!? Herregud säger jag bara! Änglakörer och harpor spelade i bakgrunden.

 

Snabb som vinden ringde jag låsjouren och avbokade deras utryckning. ( försäkrade mig även om att jag inte skulle debiteras nån avgift, man vet aldrig med såna där)


Således kunde hantverkaren titta på väggen som ska rivas och jag fick äntligen lätta på trycket.
 

Nu hoppas jag innerligt att denna hantverkare sänd från himlen också kommer vara den som lämnar den bästa offerten, det skulle onekligen vara svårt att avböja under dessa omständigheter.

 

 

VÅRKÄNSLOR

                               

RÄDDARE I NÖDEN FÖR TVÅNGSNEUROTIKERN!

                
             Dessa är räddare i nöden för nån med mina tvångstankar!

Det här mina vänner, är ren och skär LYCKA!!!

Varför ser inte alla flaskor ut så här? Jag är kanske lite petigare än de flesta, men mitt badrum går i grönt och svart och inte tusan kan jag då blaffa upp tex. en blå duschkrämsflaska på hyllan. Alltså har jag de senaste åren först och främst fått välja hårprodukter och duschkrämer utifrån färg och inte doft. Men bara för att en flaska är grön eller vit innebär det inte att den är snygg eller doftar önskvärt. ( Ber om ursäkt om folk i min närhet varit missnöjda eller känt obehag.)

 

Men nu stiger alltså H&M fram och lanserar en förtjusande serie!! Enkelt rent kantigt och alldeles alldeles UNDERBAR!

Eller ja, i alla fall duschkrämen. Den är både snygg och doftar gott.

Gällande " parfymen" i makalöst härlig svart förpackning ska jag låta doftomdömet vara osagt, den ska nämligen bara stå och se fin ut där på handfatet. För vem kan motstå en så fantastisk pjäs!?

 

UTVÄRDERING 4: Vad gick snett?

Fjärde och sista deltävlingen har nu gått av stapeln, ledd av en övertänd och dåligt påläst Helena som hade uppenbara problem att finna magstödet.

Och hade det varit kvällens största problem hade jag kunnat leva vidare ett liv i harmoni, MEN ICKE!

Detta var enligt mig den mest spännande tävlingen, det kan ha att göra med att jag inte såg den förrns dagen efter. Igår var jag nämligen och firade min kusin som fyllde 40, men jag tog iaf mitt ansvar genom att klä mig i röda schlagerärmar och smycka mig med schlagerberlocker. Jag har under nästan ett helt dygn totalt isolerat mig från sociala medier och fått mina sms förhandslästa av min syster, allt för att undvika avslöjanden gällande tävlingen.

 

Nu har jag precis sett programmet på SVT play och är i chock! Varför gick inte Charlotte vidare? Obegripligt, sorgligt, förödande nej, orden räcker inte till.

 

 

*CHARLOTTE PERRELLI: Detta är schlager när den är som absolut bäst! Glitter gala rosa fart och fläktar........Hon är min vinnare ändå! Tack Kempe för att du sonade förra veckans brott!!!

 

 

*OPA: Hur jag än vrider och vänder på det så förstår jag inte hur denna låt ens fick vara med. Kanske för att visa den svenska mångfalden?

 

 

*DYNAZTY: Jag välkomnar "hårdrock" som man kan schlagerdansa till. Jag kommer absolut dansa till denna bit framöver och antagligen också dra fram mitt luftgitarr-ess ur rockärmen.

 

 

*LOTTA & CHRISTER: Blev just så obehagligt som jag anade. Årets absolut tråkigaste scenkläder. Satan vad stelt det var, stackars Lotta så ju fullkomligt livrädd ut så fort Sveriges största ansikte tog i henne. Anade både After dark och Hanson, Carson & Malmqvist i denna låt.

 

 

*HANNA LINDBLAD: Sveriges i särklass vigaste artist. Lite konstigt att säga i sammanhanget, men mer påklädd än sist. Tyckte låten var rolig och härlig. Synd.

 

 

*AXEL ALGMARK: Jag har aldrig varit ett fan av Håkan Hellström och således inte heller av denna studsande gosse. Att han valde ett armband med en ljusbrun fjäder resulterade i att han såg ut att ha ett tunt kiss-skägg så fort han höll i micken. Olämpligt.

 

 

*LISA MISKOWSKY: Vacker som en dag. Ingen blir väl förvånad när jag säger att detta inte faller mig i smaken men om jag ska se det positivt så är det glädjande med kvinnliga artister som inte behöver anspela på sex eller hänga ut attributen för att gå vidare.

 

 

*DANNY SAUCEDO: Jodå, visst satte han det! En riktigt grym scenshow med klockren koreografi (jag bortser då från det sedvanliga skrevgreppet). Fina fina Danny, det återstår att se om du gjorde rätt i att avstå bidraget "shout it out". Det är ännu inte självklart.

 

 

Glädjande är alltid att se Lili & Susie i schlagersammanhang!

 

Hade det inte varit bättre om Helena Bergström hölls sig till att göra sketcher i detta program?

 

Åter, varför varför varför röstades inte Perrelli kvar i tävlingen!!? Tycker verkligen folk att Thorsten och Sean Banan mer förtjänar en andra chans?

 

Nu återstår att se nästa vecka vilka två bidrag som gör finalen komplett. Om någon, mot förmodan, röstar på Thorsten eller Sean kan ni börja avrunda vår eventuella vänskap redan nu. För detta är inte en skojig liten tävling, nej nej. Den här tävlingen skiljer agnarna från vetet, ÄVEN bland oss som tittar.