Uppesittarkväll- en afton i gubbarnas och Berts flåsande anda.

Jag sjönk nyligen ner i soffan efter en väldigt sen arbetsdag. Min vana trogen knäppte jag på 4ans uppesittarkväll så här dagen innan julafton. Seden säger ju sedan länge att vi ska bänka oss framför den här typen av skojfrisk underhållning medan vi med spänning inväntar tomten.
Kanske borde jag avstått.
För i år visade det sig nämligen att tomten är Bert Karlsson. Och sällan har vi väl skådat en sådan obehaglig tomte? 
Medan göteborgsskämten duggar tätt sitter Bert och flåsar och torkar sig om såväl panna som mun med en slabbig trasa. Kanske inte så konstigt efter att han tydligen stått gömd i tomtedräkt i flera timmar...men nån gång bör det väl upphöra?
Ingvar Oldsberg förolämpar sina gäster genom att helt enkelt vara gubbe. 
"Var kommer du ifrån från början? frågar han den lottskrapande kvinnan - oj vilken bra svenska du talar! Hur länge har du bott i Sverige?" 
Svaret blev 24 år. 
Så där ja..det spelar ingen roll hur länge du bott här, du ska alltid påminnas om att du inte helt hör hemma här. Det känns ju igen från andra sammanhang, men gubbar kommer liksom undan med sådana fadäser, just för att de är gubbar. 
 
Som grädde på moset uppträdde en av rikets äldsta kvinnliga artister i en muskort tomtedräkt. Därefter bjöds på ännu fler gubbar. Denna gång i form utav sjungande gamla idrottare som kallade sig "gubbröra". 
Det sammanfattar ju lite tv-kvällen i sin helhet, en jävla gubbröra. 
Det borde rimligtvis räcka med en gubbe under julen ,Tomten ( och han kommer inte från Skara )
 
Så god gubb-jul på er!